Vragen

Leveringstijden

Vlak voor de week waarin we leveren, krijg je een e-mail om je er aan te herinneren dat je pakket er aan komt en krijg je de mogelijkheid om eventueel een ander levermoment te kiezen.

De avond voor het pakket wordt verstuurd ontvang je een mail met een track and trace link om te kunnen zien hoe laat het pakket bezorgd wordt. Hierin wordt je ook geïnformeerd over eventuele vertragingen van de bezorging, dus houd deze link goed in de gaten!

ONZE BEZORG VENSTERS

 • Donderdag tussen 17:00-22:00 uur
 • Vrijdag tussen 08:00-22:00 of tussen 17:00-22:00
 • Zaterdag tussen 08:00 en 14:00 uur

Contactloze bezorging

De bezorgers houden een veilige afstand en zetten het pakket voor de deur en tekenen zelf voor ontvangst, dit hoeft u niet te doen. De bezorgers hebben desinfecterende handgel en doekjes, en gebruiken die regelmatig.

Hoe werkt het bestelproces?

Klik op het kippenhok op de homepage en bestel jouw deel van een lot kippen. Tussen bestellen en leveren zitten maximaal twee weken. We besteden veel tijd en moeite aan onze kip, zo slachten en verwerken we in alle rust en dat kost tijd. Bekijk ook het filmpje voor meer informatie.

Een lot is een deel van de kippen, die klaar zijn om geslacht te worden. Een lot bestaat uit 120 kippen. Dat betekent dat onze genummerde lots bestaan uit 30 gelijke pakketten. Als de kippen zwaar genoeg zijn, worden ze door de boeren geselecteerd en dan verschijnen zij op onze website met een lotnummer in het kippenhok om verkocht te worden. Als het hele lot verkocht is worden de kippen pas geslacht!

Tijdens dit hele proces houden we je op de hoogte van jouw kippen doormiddel van drie e-mails.

 1. Je krijgt bericht als het hele lot, waarvan jij een deel hebt besteld, is verkocht. Dit duurt meestal één week.
 2. We informeren je wanneer je kippen geslacht en uitgeleverd worden.
 3. De avond voor het pakket wordt verstuurd ontvang je een mail met een track and trace link om te kunnen zien hoe laat het pakket bezorgd wordt. Hierin wordt je ook geïnformeerd over eventuele vertragingen van de bezorging, dus houd deze link goed in de gaten!


Wij leveren met een leverancier die rijdt met gekoelde busjes zodat je pakket vers bij je geleverd kan worden. Zo kun je zelf beslissen welke vleesstukken je direct gaat koken, in de koelkast legt, en invriest.

Hoe kan ik mijn leverdag & gegevens wijzigen?

Bij bestellen kun je een leverdag kiezen. Wil je het levermoment veranderen? Dat is makkelijk! Je kunt wijzingen in je levering doorgeven door in te loggen in Mijn Account bovenaan de website. Daar kun je met een klik op de knop een ander levermoment kiezen.

Je kunt wijzingen doorgeven tot vrijdag ochtend 08:00 de week voor je levering. Is dat al geweest? Stuur dan even een berichtje naar vragen@grutto.com en we zorgen dat je alsnog je pakket ontvangt!

Wat gebeurt er als ik niet thuis ben?

Ben je niet thuis? Dan proberen we je pakket te bezorgen bij de buren. Als dat ook niet lukt, nemen we het pakket weer mee. Het vleespakket wordt dan gekoeld bewaard zodat we de volgende dag nog eens kunnen proberen om het bij je te bezorgen.

Wil je het levermoment veranderen? Dat kan tot een aantal dagen voor je levering. Je kunt wijzingen in je levering doorgeven door in te loggen in je account bovenaan de website. Daar kun je met een klik op de knop een ander levermoment kiezen.

Je kunt wijzingen doorgeven tot vrijdag ochtend 08:00 de week voor je levering. Is dat al geweest? Stuur dan even een berichtje naar vragen@grutto.com en we zorgen dat je alsnog je pakket ontvangt!

Kan ik jullie bellen?

Zeker! Je kunt ons bellen op 0294-224200. We zijn telefonisch bereikbaar op:

 • Maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 18:00 uur

Kan ik stukken vlees bijbestellen?

Nee, helaas. Wij vinden het belangrijk dat alles van de kip wordt verwerkt en er niets wordt verspild. Daarom verwerken we haar vlees horizontaal, dat betekent van de voorkant naar de achterkant. Elk pakket bevat dezelfde stukken vlees. Je kunt wel kiezen om een hele kip toe te voegen aan het pakket. Die maak je heerlijk in de over, of lekker op de BBQ.

Hoe lang is het vlees houdbaar?

Na ontvangst kun je het verse vlees 5 dagen bewaren in de koelkast. Als je het vlees invriest, kun je er nog veel langer van genieten. Je kunt het vlees uit je pakket wel één jaar lang in de vriezer bewaren.

Elk afzonderlijk pakje vlees heeft een sticker met daarop de inhoud en verder alle relevante informatie over de kip. De stickers op de kip vermelden ook de uiterste houdbaarheidsdatum van jouw vlees, zowel voor het bewaren in de koelkast na ontvangst, als voor het bewaren in de vriezer. Als je het vlees ontdooit, kun je het afgesloten een paar dagen in de koelkast bewaren.

Hoe worden de dieren verzorgd?

Dat verschilt per boer. Bij boer Bart groeien de kippen op op zijn biologisch gecertificeerde boerderij in Lelystad, in de uitgestrekte polders. Daar werkt de familie Kok al 25 jaar biologisch. De kippen eten een mix van mais en tarwe. Dit voer wordt natuurlijk bemest zonder gebruik van kunstmest. Het hele jaar kunnen de kippen naar buiten en hebben ze de mogelijkheid om naar binnen te gaan in de ruime stallen. In het filmpje hier onder kun je een kijkje nemen in de leefomgeving van de kippen van boer Bart. Overigens vinden ze het in de winter bijzonder prettig om lekker warm bij elkaar te zitten in hun hok. Ze houden ook niet zo van de kou. In het voorjaar, zomer en nazomer zijn ze grotendeels van de tijd buiten om te scharrelen en pikken tussen het gras om de zaden ertussenuit te eten.

Kunnen de kippen buiten lopen?

Het hele jaar kunnen de kippen naar buiten en hebben ze de mogelijkheid om naar binnen te gaan in de ruime stallen. In het filmpje op de homepage kun je een kijkje nemen in de leefomgeving van de kip. Overigens vinden ze het in de winter bijzonder prettig om lekker warm bij elkaar te zitten in hun hok. Ze houden ook niet zo van de kou. In het voorjaar, zomer en nazomer zijn ze grotendeels van de tijd buiten om te scharrelen en pikken tussen het gras om de zaden ertussenuit te eten.

Met welke boeren werken jullie samen?

Op onze boeren pagina vind je een overzicht van alle kippenboeren waar wij mee werken.

Zoekt één van jullie boeren nog een vrouw?

Boer zoekt vrouw! Ja, ook wij zijn fan. We krijgen regelmatig mailtjes of onze boeren nog single zijn. Helemaal begrijpelijk natuurlijk, want onze boeren zijn super leuk! Maar helaas, al onze boeren hebben hun liefde al gevonden.

Is het vlees biologisch?

Het vlees van boer Bart's Polderhoenen zijn biologisch. Deze kippen leven op een volledig biologisch gecertificeerde boerderij, eten biologisch gecertificeerd voer en hebben meer ruimte dan de biologische regels voorschrijven.

Hoe worden mijn kippen geslacht?

De kippen worden geslacht door Esbro in Wehl. Het slachten van de kippen gaat geheel volgens de Welzijnsverordening Dieren van het ministerie van economische Zaken, directoraat Landbouw & Visserij.

De biologische kippen worden apart van de ‘reguliere’ kippen geslacht. Ze worden twee keer per week als eerste in een schone en gecontroleerde slachterij geslacht. Het proces gaat zo rustig mogelijk. Eerst worden ze met de hand gevangen op de boerderij en in speciale hokken geplaatst. Dan worden ze vervoerd naar de slachterij. Daar worden ze langzaam met gas verdoofd in kleine groepjes en vervolgens geslacht. Dit proces is door de dierenbescherming als meest beschaafde en toepasbare manier van verdoven en slachten aangemerkt. Het proces bij de biologische kippen staat dus helemaal los van de reguliere kippen en er wordt zeer streng op toe gezien dat er geen inmenging met andere, niet biologische kippen, is.

Past mijn pakket in de vriezer?

In een normale vriezer die je bij elke witgoedwinkel kunt kopen, past het vlees in 1 lade (46cm x 30cm x 10cm), omdat het heel efficiënt is ingepakt. De stukken kip hebben een stickers met daarop de inhoud van het pakket en informatie over het invriezen en bewaren, zo zie je snel wat je wil ontdooien om vanavond op te eten.

Hoe kan ik het vlees het beste ontdooien?

Het beste is om het vlees een dag van tevoren uit de vriezer te halen en in de koelkast te leggen, zodat het rustig kan ontdooien. Er kan water van het pakje smelten, dus het is verstandig om het vlees op een bord of schaal te leggen. Heb je haast en wil je het vlees snel ontdooien, leg dan de bevroren producten in gesloten verpakking in een bak met koud water. Binnen 10 -15 minuten is het volledig ontdooid, zonder verlies van kwaliteit. Ontdooi het vlees liever niet in de magnetron, want daar wordt het vlees taai van!

Waarom kan ik niet alleen de delen bestellen die ik lekker vind?

Wij vinden het belangrijk dat alles van de kippen wordt verwerkt en er niets wordt verspild. Daarom verwerken we al het vlees in jouw pakket. Elk pakket bevat dezelfde stukken vlees en is op dezelfde manier opgebouwd. Daarmee kunnen we voorkomen dat er vlees verloren gaat of verkeerd wordt verwerkt.

Worden echt alle delen van de kip gebruikt?

Echt alles van de kippen wordt gebruikt, althans wat we kunnen en mogen gebruiken. De kip wordt verwerkt van snavel tot bil. De niertjes, maagjes, hartjes en nekjes worden door Poelier Pieter van Meel verwerkt evenals de bouillon en fond. De snavels, poten, lellen, kammen en veren worden opgehaald door de afvalverwerking. Die moeten wettelijk vernietigd worden en worden afgevoerd door de slachter. Alle andere stukken, de lekkerste delen, zitten in jouw pakket verwerkt.

Welke toevoegingen gebruiken jullie in het vlees? (allergie-informatie)

Wij gebruiken geen e-nummers, suiker, bindmiddelen of andere middelen die niets met vlees te maken hebben. Al het vlees is glutenvrij, maar het is wel geproduceerd in een ruimte waar op andere tijden ook gluten worden gebruikt in de productie.

Product Ingrediënten Voedingswaarden
Gevulde kerstkippen met truffel vulling Biologische Polderhoen kippen, biologisch kippengehakt, basilicum, bladpeterselie, truffelsalsa, verse truffel, shiitake paddenstoel, champignon, sjalot, ei, room, truffelolie, zout, peper. Energie: 702 kJ / 168 kcal
Vetten: 8,3 g (waarvan verzadigde vetzuren: 3,1 g)
Koolhydraten: 5,5 g (waarvan suikers: 0,5 g)
Eiwitten: 17,1 g
Zout: 1,5 g
Gevulde kerstkippen met tutti frutti vulling Biologische Polderhoen kippen, biologisch kippengehakt, tutti frutti, knoflook, sjalot, bladpeterselie, kerrie, zout, peper. Energie: 616 kJ / 147 kcal
Vetten: 6,4 g (waarvan verzadigde vetzuren: 1,8 g)
Koolhydraten: 2,0 g (waarvan suikers: 0,9 g)
Eiwitten: 20,0 g
Zout: 2,3 g

Gebruiken jullie hennen of ook hanen in de vleespakketten?

We gebruiken ze allebei! Er zitten zowel hanen als hennen (mannelijke en vrouwelijke kippen) in de vleespakketten.

Hoe lang leven de kippen voordat ze geslacht worden?

Onze kippen leven ongeveer 90 dagen op de boerderij voordat ze geslacht worden. Dit is ongeveer twee keer zo lang als gangbare kippen, welke vaak na 35-42 dagen al naar de slacht gaan.

Waar komen de kuikens vandaan?

Dat verschilt per boer. Boer Bart en zijn familie hebben jaren geleden het Polderhoen ras opgezet in Nederland en waren toen ook de broeierij (de plek waar de kippen gefokt worden en de eieren uitkomen). Over de loop van tijd zijn steeds meer mensen dit ras gaan kopen. Uiteindelijk heeft de familie Kok ervoor gekozen heeft om de broeierij uit te besteden zodat ze zich volledig konden richten op de boerderij. De kuikens worden nu dus ingekocht bij een Nederlandse broeierij.

Hoe bereid ik mijn gevulde kippen?

Het voorbereiden van de gevulde kippen is simpel. Volg deze stappen zodat je de kippen optimaal kunt serveren.

 1. Haal de kippen ±48 uur van te voren uit de vriezer, en leg ze in de verpakking in de koelkast. Haal de kippen 2 uur voor het bereiden uit de verpakking en leg ze op het aanrecht. Zo kunnen de kippen op kamertemperatuur komen.
 2. Verwarm de oven 20 minuten voor op 200°C. Leg de kippen daarna naast elkaar in een ovenschaal. Strooi 1 theelepel zout over elke kip. Zet de schaal in de oven. Gaar de kippen nu ±20 minuten.
 3. Zet na 20 minuten de oven terug naar 120°C. Verwijder de zwarte plastic beschermkoker van de thermometer en steek de thermometer tussen de poot en de borst in één van de kippen. De meegeleverde thermometer kan tegen een beetje hitte, dus je kunt deze in één van de kippen laten zitten. Laat de oven een paar minuten open staan totdat de temperatuur is gezakt.
 4. Gaar de kippen nu in ±60 minuten af. Als de thermometer 67°C aangeeft zijn de kippen gaar. Nog geen 67°C? Zet de kippen dan weer terug en check iedere 5 minuten opnieuw. (Als de kippen onder elkaar in de oven zitten, gaar ze dan ±15 minuten langer.)
 5. Haal de ovenschaal uit de oven en laat de kippen 10 minuten op het aanrecht rusten. Je houdt de kippen warm door ze af te dekken met aluminiumfolie.
 6. Snijd de kippen in gelijke plakken. Voeg naar smaak zout toe. Geniet nu van een smakelijk feestmaal. Wij wensen je een geweldige kerst!
 7. Wil je een krokante huid? Bak de kippen licht bruin in een braadpan voordat je deze in de oven zet. Of gebruik als de kippen bijna gaar zijn max. 5 minuten de grillstand. Als je dat doet, zorg er dan voor dat je bij de oven blijft zodat de kippen niet aanbranden.

Waarom gebruiken jullie plastic als vleesverpakking?

Dit doen wij om het vlees gekoeld, hygiënisch en betaalbaar te kunnen vervoeren. Als we papier of karton konden gebruiken i.p.v. plastic hadden we dat allang gedaan...

Verder staat de markt voor duurzame vleesverpakkingen echt nog in de kinderschoenen. Hierdoor zijn plastic alternatieven vaak erg prijzig of van mindere kwaliteit, en gaan dus ten koste van de betaalbaarheid en/of veiligheid van onze producten.

Terwijl we wachten op betaalbare, duurzame alternatieven hebben we ervoor gezorgd dat het plastic in onze verpakkingen zo dun mogelijk is om ons verbruik te minimaliseren. Ook spreken we regelmatig met onze leveranciers om uit te zoeken hoe we onze verpakkingen continu duurzamer kunnen maken en het milieu zo min mogelijk belasten.

Waarom krijg ik geen organen meegeleverd bij mijn kippen?

Dit heeft te maken met de korte houdbaarheid van organen. In de tijd tussen slacht, verwerking, invriezen en leveren kunnen we helaas niet garanderen dat het nog veilig is om dit te consumeren. Daarom kunnen wij orgaandelen helaas niet bij de kippen meeleveren.

Mogen we je ergens mee helpen?

Ons team staat altijd klaar om je vragen te beantwoorden. We horen graag van je!

Koopeenkip.nl
Onderdeel van Crowdbutching.com B.V.
Rijksstraatweg 9C
1396 JC Baambrugge
KvK nummer 58587950
BTW nummer NL8531.01.814.B01