Kippenvleugels

Wat zijn kippenvleugels?

Kippenvleugels zijn, zoals het woord al zegt, de vleugeltjes van de kip. Kippenvleugels zijn, net als kippenpootjes, bekend als supermalse kip. De vleugels worden vaak gemarineerd en dan gebakken. Bekijk hieronder de bereiding voor gemarineerde vleugeltjes.

Koop pakket met kippenvleugels

Bereiding kippenvleugels

Koopeenkip.nl kippenvleugels
  1. Haal het vlees uit de vriezer en laat het ontdooien. Dit doe je door het de avond van tevoren op een bord in de koelkast te leggen. Heb je wat minder tijd? Leg het bevroren vlees dan in een pan met lauwwarm water, met de plastic verpakking er nog omheen. Binnen 15 minuten is het dan ontdooid.
  2. Bestrooi met zout en peper of maak een marinade voor de drumsticks. Kijk hier voor heerlijke recepten. Laat ze een paar uur staan in de koelkast; een nachtje is nog lekkerder!
  3. Haal de kippenvleugels een half uur voor het koken uit de koelkast. Zo kan het vlees rustig op kamertemperatuur komen.
  4. Verhit een koekenpan op hoog vuur en doe een klontje boter of twee eetlepels olijfolie in de pan.
  5. Bak de kippenvleugels, zodra de boter of olie goed heet is, rondom goudbruin.
  6. Zet nu het vuur laag. Laat de kippenvleugels rustig nog 10 minuten doorgaren en draai ze halverwege nog eens om.

Je kunt er ook voor kiezen kip te bereiden in de oven. Doe de kippenvleugels dan in een ovenschaal en bak ze ongeveer 30 minuten op 180 graden. Draai ze halverwege om.

Klaar? Trek het vlees met een vork een beetje uit elkaar. Als dit gemakkelijk gaat en het vlees niet meer roze maar wit van kleur is, is het gaar.

Serveertip: Serveer de kippenvleugels als diner met een frisse salade en wat aardappeltjes. Natuurlijk ook super lekker als tapashapje of voor bij de borrel.