Kipsaté

Wat is kipsaté?

Koopeenkip.nl kipsate

Kipsaté kan van de kipfilets en kipdijfilets gemaakt worden. Bij Koopeenkip.nl maken we de kipsaté van dijfilets, die zijn wat sappiger en malser dan kipfilets. Dijfilets zijn wat donkerder van kleur en houden deze kleur met garen vast. De saté kan er dus niet-gaar uitzien, terwijl dat wel zo is.

Koop pakket met kipsaté

Bereiding kipsaté

kipsate
  1. Haal het vlees uit de vriezer en laat het ontdooien. Dit doe je door het de avond van tevoren op een bord in de koelkast te leggen. Heb je wat minder tijd? Leg het bevroren vlees dan in een pan met lauwwarm water, met de plastic verpakking er nog omheen. Binnen 15 minuten is het dan ontdooid.
  2. Haal de kipsaté een half uur voor het koken uit de verpakking. Leg ze op een bord, op het aanrecht. Zo kan het vlees rustig op kamertemperatuur komen.
  3. De stokjes zitten er los bij. Maak er zelf spiesjes van door de stukjes kip aan de stokjes te rijgen.
  4. Breng op smaak met zout en peper of maak een marinade. Bekijk hier het recept voor een heerlijke satésaus.
  5. Verhit een koekenpan of grillpan met 2 eetlepels zonnebloemolie op hoog vuur.
  6. Bak de kipsaté in circa 8 minuten rondom gaar en goudbruin.
  7. Klaar? Trek het vlees met een vork een beetje uit elkaar. Als dit gemakkelijk gaat en het vlees niet meer roze maar wit van kleur is, is het goed.

Serveertip: Heerlijk met zelfgemaakte friet en een frisse salade.