Kipkarbonade

Wat is kipkarbonade?

Een kipkarbonade komt uit het bovenste deel van de kippenpoot. Het vlees wordt meestal met bot verkocht. Kipkarbonade is erg lekker om te bakken met een marinade of als stoof. Hieronder staat de stoofbereiding voor kipkarbonades.

Koop pakket met kipkarbonade

Bereiding kipkarbonade

Koopeenkip.nl kipkarbonade
 1. Haal het vlees uit de vriezer en laat het ontdooien. Dit doe je door het de avond van tevoren op een bord in de koelkast te leggen. Heb je wat minder tijd? Leg het bevroren vlees dan in een pan met lauwwarm water, met de plastic verpakking er nog omheen. Binnen 15 minuten is het dan ontdooid.
 2. Haal de kipkarbonades een half uur voor het koken uit de verpakking. Leg ze op een bord op het aanrecht. Zo kan het vlees rustig op kamertemperatuur komen.
 3. Bestrooi rondom met zout en peper of breng op smaak met kruiden.
 4. Verhit een stoofpan op hoog vuur. Doe een klontje boter of twee eetlepels olijfolie in de pan.
 5. Als de olie of boter goed heet is geworden, leg dan de kipkarbonades in de pan.
 6. Zorg dat alle kanten van de karbonades aangebraden worden, totdat deze een mooie bruine kleur hebben. Gebruik een tang om de karbonades te draaien.
 7. Zet het vuur op een middelhoge stand. Haal de kip uit de pan en voeg een gesnipperde ui en een gesneden teentje knoflook toe.
 8. Bak de ui en knoflook zachtjes tot ze glazig zijn, roer twee eetlepels bloem erdoor en bak dit 1 minuut mee.
 9. Leg de kip terug in de pan en voeg vocht toe, bijvoorbeeld bouillon, water, bier of room. Zorg dat de kip net onder staat en breng dit aan de kook.
 10. Zet het vuur nu laag en laat het geheel 30 minuten sudderen.
 11. Klaar? Trek het vlees met een vork een beetje uit elkaar. Als dit gemakkelijk gaat en het vlees niet meer roze maar wit van kleur is, is het goed.

Serveertip: Voor een frisse en zoete twist kun je tijm, honing en een paar plakjes citroen toevoegen zodra de kip terug gaat in de pan om te stoven.