Kipfiletreepjes

Bereiding kipfiletreepjes

Koopeenkip.nl kipsate
  1. Haal het vlees uit de vriezer en laat het ontdooien. Dit doe je door het de avond van tevoren op een bord in de koelkast te leggen. Heb je wat minder tijd? Leg het bevroren vlees dan in een pan met lauwwarm water, met de plastic verpakking er nog omheen. Binnen 15 minuten is het dan ontdooid.
  2. Haal de kipfiletreepjes een half uur voor het koken uit de verpakking. Leg ze op een bord, op het aanrecht. Zo kan het vlees rustig op kamertemperatuur komen.
  3. Verhit een koekenpan op hoog vuur. Doe een klontje boter of twee eetlepels olijfolie in de pan.
  4. Bak de kipfiletreepjes op hoog vuur in circa 3-4 minuten gaar en goudbruin.
  5. Klaar? Trek het vlees met een vork een beetje uit elkaar. Als dit gemakkelijk gaat en het vlees niet meer roze maar wit van kleur is, is het goed. Let op dat je ze niet te lang bakt, dan wordt het vlees droog.

Serveertip: Heerlijk in een Italiaanse pasta met tomatensaus en verse groente!