Hele kip

Koopeenkip.nl hele kip

Een hele kip of haantje uit de oven is een maaltijd voor ongeveer 4 personen. Een hele kip van Koopeenkip.nl is rond de 1,7 kg. Je kan de hele kip 'aan' of 'uit' zetten bij het vleespakket. Bekijk hieronder de bereidingswijze voor hele kip uit de oven.

Tip: Bak meteen groenten en aardappels mee in de oven, dan heb je zonder veel moeite een hele maaltijd op tafel.

Koop pakket met hele kip

Bereiding hele kip uit de oven

hele kip uit de oven
  1. Haal het vlees uit de vriezer en laat het ontdooien. Dit doe je door het de dag van tevoren op een bord in de koelkast te leggen.
  2. Haal de kip een uur voor het koken uit de verpakking. Leg het in een ovenschaal of op een groot bord op het aanrecht. Zo kan het vlees rustig op kamertemperatuur komen.
  3. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  4. Bestrooi de hele kip met zout, peper en eventueel andere kruiden. Kijk hier voor een lekker recept.
  5. Trek voorzichtig het vel boven de borst van de kip los en doe er wat boter tussen.
  6. Smeer ook boter aan de buitenkant van het vel.
  7. Zet de kip in een braadslede of ovenschaal en bak in 50 - 60 minuten gaar in de oven.
  8. Schep tussendoor met een lepel wat van het braadvocht over de kip heen voor een krokant korstje.
  9. Om te controleren of de kip gaar is, kun je voorzichtig met een mes het vlees wat insnijden. Als deze niet meer roze maar wit van kleur is, is het gaar. Gebruik je een vleesthermometer? Laat deze dan tijdens het bakken in de kip zitten, in het dikste gedeelte van het kip: de borst. Als het vlees een kerntemperatuur van 75 graden aangeeft, is de kip gaar.

Serveertip: Wij eten de hele kip het liefst met patat en appelmoes. Net als vroeger. Heerlijk!