Borrelpootjes

Wat zijn borrelpootjes?

Borrelpootjes zijn kleine kippenpootjes. De pootjes zijn lekker op de BBQ te bereiden voor bij (je raadt het al) de borrel. Marineer of kruid de borrelpootjes ruim van te voren, zodat de kruidens in het vlees trekken. Dit kan bijvoorbeeld door kruiden of marinade in een zak te doen en de kip hier bij te stoppen.

Koop pakket met borrelpootjes

Bereiding borrelpootjes

Koopeenkip.nl borrelpootjes
  1. Haal het vlees uit de vriezer en laat het ontdooien. Dit doe je door het de avond van tevoren op een bord in de koelkast te leggen. Heb je wat minder tijd? Leg het bevroren vlees dan in een pan met lauwwarm water, met de plastic verpakking er nog omheen. Binnen 15 minuten is het dan ontdooid.
  2. Bestrooi met zout en peper of maak een marinade voor de borrelpootjes. Kijk hier voor heerlijke recepten. Laat ze een paar uur staan in de koelkast; een nachtje is nog lekkerder!
  3. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  4. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en verdeel hier de borrelpootjes over.
  5. Laat ze in het midden van de oven 10 minuten garen. Draai de borrelpootjes om en zet ze vervolgens nog eens 10 minuten in de oven.
  6. Klaar? Trek het vlees met een vork een beetje uit elkaar. Als dit gemakkelijk gaat en het vlees niet meer roze maar wit van kleur is, is het gaar.

Serveertip: zoals de naam al zegt, heerlijk als hapje bij de borrel. Pak er een lekker drankje bij en combineer het met wat vers gebakken stokbrood met smeersels.