← Terug naar recepten overzicht


INGREDIËNTEN
4 personen

  • 200 g biologische pindakaas met nootjes
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 cm gember, geraspt
  • 2 theel. sambal badjak
  • 1 eetl. honing
  • 1 limoen, in parten
  • handje verse koriander, gehakt
  • 4 kipspiesjes
  • 1 eetl. olijfolie
  • optioneel: rode peper, fijngehakt
  • Zelfgemaakte Kipsate

    Auteur: Diane

    Meng de pindakaas met 250 ml water in een steelpannetje. Roer goed door en voeg vervolgens de knoflook, gember, sambal en honing toe. Laat ongeveer 10 minuten op laag vuur pruttelen. Voeg eventueel wat extra water toe als het droogkookt. Voeg vervolgens het sap van een halve limoen en de fijngehakte koriander toe en breng op smaak met een snufje zout. Leg de kipspiesjes op een bord, schep er 2 eetl. van de satésaus overheen en verdeel over de spiesjes.

    Verhit een grillpan met olijfolie op hoog vuur en grill de spiesjes rondom goudbruin en gaar. Serveer de kip met de resterende satésaus en eventueel wat extra koriander, fijngehakte rode peper naar smaak en de resterende partjes limoen.

    Tip: lekker met noodles of rijst, kroepoek en groenten in zuur.