Recept voor makkelijke ipnuggets

Makkelijke Kipnuggets

Dep de stukjes kip droog en leg ze apart op een bord.

Meng alle droge ingrediënten (behalve de versgemalen peper) in een diep bord. Meng in een ander diep bord de twee eieren. Zet de twee borden en de stuhkjes kip klaar op het aanrecht.

Haal ieder stukje kip eerst door het eiermengsel en vervolgens door het droge bloemmengsel. Zorg ervoor dat alle kanten goed bedekt zijn.

Gebruik voor het frituren neutrale olie (bijv. Zonnebloemolie). Vul een diepe pan voor de helft met olie en laat goed opwarmen. Een goede test: houd een houten lepel in de olie, als er bellen rond de lepel ontstaan, is de olie heet genoeg.

Frituur de kipuggets in kleine porties totdat ze aan de buitenkant goudbruin zijn. Zorg ervoor dat ze niet aan elkaar plakken.

Bewaar de al gebakken kipnuggets in een schaal met wat keukenpapier.

Meng de helft van de citroen (en eventueel de kruiden) met een beetje mayonaise, bestrooi de nuggets met de versgemalen peper en verdeel alles mooi.

Eet smakelijk!

INGREDIËNTEN

  • 2 kipfilets, in blokjes
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel peper
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel kerriepoeder
  • 80 g panko of paneermeel
  • 80 g bloem
  • 2 eieren
  • Olie om te frituren
  • versgemalen peper en zout
  • 1 citroen, gehalveerd
  • Ketchup & mayonaise om te dippen