← Terug naar recepten overzicht


INGREDIËNTEN
4 personen

  • 25 ml sojasaus
  • 50 ml sinaasappelsap
  • 5 eetl. honing
  • 2 cm gember, geraspt
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 theel. sesamolie
  • 8 kippenvleugels
  • 300 g noodles
  • 4 stronken paksoi, in stukken
  • 2 eetl. sesamzaadjes
  • 2 bosuien, in ringen
  • 1 chilipeper, fijngesneden
  • 1 limoen, in parten
  • 2 eetl. sesamzaadjes
  • handje verse koriander, fijngehakt
  • Kleverige Kippenvleugels

    Auteur: Diane

    Meng de sojasaus, sinaasappelsap, honing, gember, knoflook en sesamolie in een kom. Leg de vleugeltjes in een ondiepe schaal, giet de marinade erover en laat minimaal 2 uur afgedekt in de koelkast staan.

    Kook de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit een pan op middelhoog vuur en bak de vleugeltjes in circa15 minuten rondom goudbruin en knapperig. Smeer eventueel met een kwastje extra marinade over de vleugeltjes. Door de marinade worden ze snel donker (dat hoort zo) maar pas op dat ze niet verbranden.

    Verwarm in een wok de overgebleven marinade gedurende 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de paksoi, bosui, chilipeper en sap van een halve limoen toe en bak ongeveer 3 minuten. Voeg de noodles toe en roer goed door. Bestrooi de kippenvleugeltjes met sesamzaadjes, serveer met de noodles, wat fijngehakte koriander en partjes limoen.