Recept voor de gevulde kippen van Koopeenkip.nl

Gevulde kippen

Het voorbereiden van de gevulde kippen is simpel. Volg deze stappen zodat je de kippen optimaal kunt serveren.


  1. Haal de kippen ±48 uur van te voren uit de vriezer, en leg ze in de verpakking in de koelkast. Haal de kippen 2 uur voor het bereiden uit de verpakking en leg ze op het aanrecht. Zo kunnen de kippen op kamertemperatuur komen.
  2. Verwarm de oven 20 minuten voor op 200°C. Leg de kippen daarna naast elkaar in een ovenschaal. Strooi 1 theelepel zout over elke kip. Zet de schaal in de oven. Gaar de kippen nu ±20 minuten.
  3. Zet na 20 minuten de oven terug naar 120°C. Verwijder de zwarte plastic beschermkoker van de thermometer en steek de thermometer tussen de poot en de borst in één van de kippen. De meegeleverde thermometer kan tegen een beetje hitte, dus je kunt deze in één van de kippen laten zitten. Laat de oven een paar minuten open staan totdat de temperatuur is gezakt.
  4. Gaar de kippen nu in ±60 minuten af. Als de thermometer 67°C aangeeft zijn de kippen gaar. Nog geen 67°C? Zet de kippen dan weer terug en check iedere 5 minuten opnieuw. (Als de kippen onder elkaar in de oven zitten, gaar ze dan ±15 minuten langer.)
  5. Haal de ovenschaal uit de oven en laat de kippen 10 minuten op het aanrecht rusten. Je houdt de kippen warm door ze af te dekken met aluminiumfolie.
  6. Snijd de kippen in gelijke plakken. Voeg naar smaak zout toe. Geniet nu van een smakelijk feestmaal. Wij wensen je een geweldige kerst!

TIP! Wil je een krokante huid? Bak de kippen licht bruin in een braadpan voordat je deze in de oven zet. Of gebruik als de kippen bijna gaar zijn max. 5 minuten de grillstand. Als je dat doet, zorg er dan voor dat je bij de oven blijft zodat de kippen niet aanbranden.