← Terug naar recepten overzicht


INGREDIËNTEN
4 personen

  • 1 hele kip/haantje, op kamertemperatuur
  • 30 g roomboter, zacht
  • 1 theel. gemalen koriander
  • 1 theel. gemalen komijn
  • handje verse peterselie, fijngehakt
  • 2 theel. grof zeezout
  • 1 citroen
  • Gegrilde Kip/Haantje

    Auteur: Diane

    Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrooi de kip/haantje rondom met zout en peper. Meng de boter met de gemalen koriander, komijn, peterselie, zeezout en het sap + de rasp van een halve citroen. Stop de andere citroen in de holte van de kip/haantje. Trek voorzichtig het vel boven de borst los, en verdeel 2/3 van de boter onder het vel. Smeer de overgebleven boter aan de buitenkant. Braad de kip/haantje in ongeveer 45 tot 50 minuten goudbruin en gaar. Schep halverwege wat van het braadvocht over de kip/haantje voor een extra mooie korst.

    Tip. serveer de kip met een couscous salade met tomaat, komkommer en verse munt.