← Terug naar recepten overzicht


INGREDIËNTEN
2-4 personen

  • 25 g roomboter
  • 150 g spekblokjes
  • 2 eetl. bloem
  • 1 haantje, in stukken
  • 1 winterpeen, in stukken
  • 10 sjalotjes, gepeld en gehalveerd
  • 6 teentjes knoflook, gehalveerd
  • 300 ml rode wijn
  • 300 ml kippenbouillon
  • 2 laurierblaadjes
  • 3 takjes verse tijm
  • 2 eetl. bloem
  • 150 g kleine kastanje champignons, gehalveerd
  • handje verse peterselie, fijngehakt
  • Coc Au Vin

    Auteur: Diane

    Verhit een braadpan met boter op middelhoog vuur en bak de spekblokjes knapperig. Schep de spekjes uit de pan en zet ze apart. Verdeel de bloem op een bord, bestrooi met zout en peper en wentel het haantje erdoor. Bak deze vervolgens in 10 minuten rondom goudbruin in het bakvet van de spekjes. Voeg de winterpeen, sjalotjes en knoflook toe en bak nog 5 minuten mee.

    Schenk de wijn en bouillon in de pan, voeg de laurier en tijm toe en breng op smaak met zout en peper. Doe de deksel op de pan en laat het geheel ongeveer een uur op laag vuur pruttelen. Voeg de laatste 10 minuten de kastanjechampignons toe.

    Als de saus nog te vloeibaar is kan je hem op hoog vuur verder laten inkoken of een beetje bloem met boter toevoegen. Serveer de coq au vin met de verse peterselie en stokbrood, puree en een groene salade.