Rob Juijn

Boer: Rob Juijn

Locatie: Heeswijk-Dinther Ras: Kemper Landhoen

DE BOER

In het Noord-Brabantse Heeswijk-Dinther staat de boerderij van Boer Rob. Het is een boerderij zoals iedereen hem zich herinnert, met knotwilgen, een boomgaard, runderen, varkens en kippen.

Vroeger hield de familie vooral varkens, maar een aantal jaar geleden verbouwde ze één van de varkensstallen tot kippenstal. Er werd een nieuwe vloer gelegd, met vloerverwarming voor de kuikens en er werden ‘uitloop’ luiken geïnstalleerd zodat de kippen de boomgaard in kunnen. Alles werd ingericht zodat de kippen de ruimte, rust en tijd krijgen om in de gemoedelijke Brabantse sfeer op te groeien.

Rob geeft de kippen plantaardig voer wat is samengesteld uit biologische grondstoffen, en dat merk je aan de uitzonderlijke smaak. Overdag hebben deze Noord Brabantse kippen de mogelijkheid om te genieten van een uitgestrekte uitloopruimte in de open lucht. Hier scharrelen ze dan in het gras en soms onder struiken of bomen. In het hok, waar het daglicht volop binnenvalt, is er onbeperkt eten en drinken.

DE BIO KEMPER KIPPEN

De Kemper Landhoenen (zoals ze echt heten), krijgen royaal de tijd om te groeien. Dat merk je aan de smaak en de stevige beet van het vlees. Maar ook de manier van ‘droger’ slachten en het koelen in droge lucht maakt dat dit vlees langer houdbaar is en een mooie, stevige structuur heeft. Dit droge proces is een beetje te vergelijken met de rijping bij rundvlees wat ook in droge lucht gebeurd.

De Kemper Landhoen wordt op een biologische manier gehouden en heeft daarom een veel diervriendelijker leven dan gangbare en scharrelkippen. Dit kipvriendelijke en volwaardige leven is beloond met het drie sterren Beter Leven kenmerk van de Dierenbescherming. Dit kenmerk geeft aan dat een biologische kip een beter leven heeft dan een gangbare kip (geen sterren) en een scharrelkip (twee sterren).

Verder gebruikt boer Rob geen hormonen, antibiotica of andere medicijnen voor de kippen. Ze worden dus 100% natuurlijk gehouden, zoals je van onze boeren gewend bent!

CERTIFICERING:

  • SKAL Biologisch
  • 3 Sterren Beter leven