Piet Glas & Angela Rijnen

Boer: Piet Glas & Angela Rijnen

Locatie: Loppersum Ras: Kemper Landhoen

DE BOER

Hoog in het Groninger land staat de prachtige herenboerderij de Eikemaheert. Dit is het biologisch landbouwbedrijf van Piet Glas en Angela Rijnen. Op zo'n 30 hectare gebeurd er van alles. Zo houden ze er Kemper kippen, telen ze fruit, doen ze aan akkerbouw, groeien er zomerbloemen en wordt het enige overgebleven Nederlandse landras witte klaver verbouwd.

Wanneer de kippen oud genoeg zijn lopen ze buiten, tussen het gras, onder appelboompjes en inheemse struiken. Zo blijven ze uit het zicht van roofvogels, kunnen ze beschut scharrellen en pikken ze af een toe in een heerlijk rode appel. Het is een pracht gezicht. Piet en Angela's ideaal is een boerderij die ruimte geeft aan natuur en cultuur, waar lekkere en verantwoorde producten te vinden zijn en waar je je welkom voelt. En zo voelde wij ons toen we er waren! De kippen krijgen plantaardig voer wat is samengesteld uit biologische grondstoffen. Maar ook appels, pompoenen en andere producten van het land, die niet geschikt zijn voor de verkoop, krijgen de kippen als snack! Zo gaat er niets verloren.

DE BIO KEMPER KIPPEN

De Kemper Landhoenen (zoals ze echt heten), krijgen royaal de tijd om te groeien. Dat merk je aan de smaak en de stevige beet van het vlees. Maar ook de manier van ‘droger’ slachten en het koelen in droge lucht maakt dat dit vlees langer houdbaar is en een mooie, stevige structuur heeft. Dit proces is een beetje te vergelijken met de rijping bij rundvlees wat ook in droge lucht gebeurd.

De Kemper Landhoen wordt op een biologische manier gehouden en heeft daarom een veel diervriendelijker leven dan gangbare en scharrelkippen. Dit kipvriendelijke en volwaardige leven is beloond met het drie sterren Beter Leven kenmerk van de Dierenbescherming. Dit kenmerk geeft aan dat een biologische kip een beter leven heeft dan een gangbare kip (geen sterren) en een scharrelkip (twee sterren).

Verder worden er natuurlijk geen hormonen, antibiotica of andere medicijnen gebruikt voor de kippen. Ze worden dus 100% natuurlijk gehouden, zoals je van onze boeren gewend bent!

CERTIFICERING:

  • SKAL Biologisch
  • 3 Sterren Beter leven