Bart Kok

Boer: Bart Kok

Locatie: Lelystad Ras: Polderhoen (Hubbard JA757), Zwartpootkip

BIOLOGISCHE BUITEN KIPPEN

Graag stellen we je voor aan Bart Kok! Boer op boerderij De Polderhoenerhof in Lelystad. De boerderij werkt al 25 jaar biologisch en was bij de start in 1988 het eerste biologische kippenmestbedrijf in Nederland! Bart heeft kippen van de Polderhoen en Zwartpoot rassen.

De Polderhoen is een speciaal ras en verschilt enorm vergeleken met een gangbare kip. Het is een Franse kip (om precies te zijn de Hubbard JA757) en is 14 jaar geleden gekozen omdat het een langzaam groeiend, sterk ras is. Daarom is dit ras erg geschikt om biologisch gehouden te worden. In vergelijking: een gangbare kip weegt na zes weken 2,2 kilogram, terwijl een Polderhoen na zes weken 1 kilogram weegt en na 11 weken 2,6 kilogram. De kip krijgt dus de tijd om te groeien en dat is beter voor de kip en voor het vlees. Het vlees van de Polderhoen heeft namelijk meer smaak en een stevigere structuur dan gangbaar kippenvlees.

De Polderhoen wordt op een biologische manier gehouden en heeft daarom een veel diervriendelijker leven dan gangbare en scharrelkippen. Een biologische kip leeft langer, krijgt biologisch voer, heeft meer ruimte en kan buiten rond scharrelen. Dit kipvriendelijke en volwaardige leven is beloond met het drie sterren Beter Leven kenmerk van de Dierenbescherming. Dit kenmerk geeft aan dat een biologische kip een beter leven heeft dan een gangbare kip (geen sterren) en een scharrelkip (twee sterren).

Verder gebruikt boer Bart geen hormonen, antibiotica of andere medicijnen voor de kippen. Ze worden dus 100% natuurlijk gehouden, zoals je van onze boeren gewend bent!

CERTIFICERING:

  • SKAL Biologisch
  • 3 Sterren Beter leven