bbq kip

Kip op de BBQ

5 tips voor de lekkerste BBQ kip

Kipspiesjes, pootjes, vleugeltjes, karbonade of een hele kip. Gemarineerd of met een heerlijk saus. Met een BBQ in de tuin kan je veel heerlijke gerechten met kip maken. Maar hoe zorg je ervoor dat de kip gaart, maar niet droog wordt? En wat is de lekkerste marinade en saus voor je kip? Lees hieronder onze 5 tips voor kip op de BBQ!

 1. TIP VOOR SMAAKVOLLE KIPFILETS
  Ga je voor kipfilets op de BBQ? Goede keuze! Kipfilets zijn heerlijk op de BBQ als je ze van te voren kruidt. Kruid de filets dan ruim van te voren dan trekken de kruiden goed in het vlees en dat geeft een heerlijke smaak. Kies bijvoorbeeld peterselie, rozemarijn en wat zout en peper. Besprenkel de kipfilets van te voren nog iets met (knoflook)olie voor een heerlijk resultaat.

 2. TIP VOOR KIPMARINADE
  Alle soorten kip zijn gemarineerd lekker. Onze favoriet zijn gemarineerde kippenvleugeltjes. Marineer de vleugeltjes (met een kwast) voor je ze op de BBQ legt. Klik hiernaast op een van de marinades die goed samen gaan met kip op de BBQ.

 3. TIP VOOR MALSE KIP
  Het lastigste van kip is de garing, rauwe kip is ongezond, maar te ver gegaarde kip wordt snel droog. De beste tip is om de barbecue niet te hoog te zetten. Laat de kip langzaam garen, zodat de kip niet droog wordt. Check tussendoor regelmatig of de kip al gaar is, zodat de kip niet voor niks doorgaart. Heb je kippendijen op de BBQ liggen? Die kunnen glazig blijven ogen. Lees de volgende tip om zeker te weten of je kip goed is.

 4. TEST IS DE KIP GAAR?
  Om te testen of je kip goed gaar is probeer je de kip met een vork uit elkaar te trekken. Gaat dit makkelijk? Dan is de kip gaar! Als je vork blijft steken is de kip nog rauw van binnen.

 5. TIP VOOR SAUS
  Wat is een BBQ zonder BBQ-sausjes? De keuze in de supermarkt is groot, maar hoe leuk is het om zelf een heerlijke saus te maken voor je gasten. Klik hiernaast op het recept voor traditionele BBQ-saus, die overigens ook erg lekker is bij ander vlees.

Nederlandse zomers zijn lastig, het kan soms de hele dag regenen en dan schijnt tijdens etenstijd de zon. Wil je altijd klaar staan voor een heerlijke BBQ? Met een kippenpakket van Koopeenkip.nl heb je altijd heerlijk BBQ-vlees in je vriezer! Het kippenvlees van Koopeenkip.nl is biologisch en duurzaam en wordt door het hele land gekoeld thuisbezorgd.

KIES JOUW KIP PAKKET

Kies een heerlijk pakket van goed gehouden en langzaam groeiende kippen. Ga je voor de Oranjehoen of Bio Polderhoen?

LOT 1508
0%
100%

Kip Pakket

 • 7 heerlijke producten
 • Van alles wat
 • Pakketten van 4,5 KG of 6,0 KG
€74,95 Bekijk Kip Pakket
LOT 1508
0%
100%

Kip Pakket Bio

 • 7 heerlijke producten
 • Van alles wat
 • Pakketten van 4,5 KG of 6,0 KG
€79,95 Bekijk Bio Kip Pakket

Combi

100%
0%
Organic Cow

Combi Pakket

 • Perfect voor: een voorraad kip & rundvlees
 • Met steaks, burgers, kipfilets en meer
 • Pakket van 5 KG
€99,95 Bekijk Pakket
100%
0%
Organic Cow

Combi Pakket Bio

 • Perfect voor: een voorraad kip & rundvlees
 • Met steaks, burgers, kipfilets en meer
 • Pakket van 5 KG
€109,95 Bekijk Pakket

Bekijk ook onze andere dieren!