Speciaal voor kerst! Nu ook koopeenkalkoen.nl
GRATIS THUISBEZORGD IN HEEL NEDERLAND!

Contact

Koopeenkip.nl
Onderdeel van Crowdbutching.com BV
Rijksstraatweg 9-C
1396 JC Baambrugge

Voor vragen of opmerkingen;

info@koopeenkip.nl

We zijn niet telefonisch bereikbaar.
Stuur een email en je krijgt snel antwoord.
We beantwoorden de mail de hele dag.

Kvk nummer 58587950
BTW nummer NL 8531.01.814.B01Q & A

1. Hoe werkt het?

Hoe kan ik bestellen?
Wat is de status van mijn bestelling?
Transport van je pakket
Hoe kan ik wijzigingen in mijn bestelling doorgeven?

2. Het pakket

Wat vind ik allemaal in mijn pakket?
Hoeveel kost het kippakket?
Hoe lang doe ik met mijn pakket?
Kan ik meer dan 1 pakket tegelijk bestellen?
Kan ik mijn pakket ook voor 1 persoon gebruiken?
Kan ik stukken vlees bijbestellen?
Hoe ziet het pakket eruit?
Verpakking en bewaren
Past mijn pakket in de vriezer?
Gaat de kwaliteit van het vlees niet achteruit als ik het invries?
Allergie-informatie?
Hoe kan ik het vlees het beste ontdooien?

3. De kippen van koopeenkip.nl

Is het vlees biologisch?
Waar komt het vlees van mijn kippen vandaan?
Is het mogelijk om leghanen te bestellen?
Hoeveel pakketten gaan er uit 1 Lot?
Hoe weet ik zeker dat dit vlees van de kip komt die ik heb besteld?
Waarom kan ik niet alleen de delen bestellen die ik lekker vind?
Worden echt alle delen van de kip gebruikt?
Hoe worden de boerderijen geselecteerd waar koopeenkip.nl mee samenwerkt?
Kunnen de kippen buiten lopen?

4. Contactformulier
Contactformulier 

1. Hoe werkt het?

Hoe kan ik bestellen?
Klik op het kippenhok op de homepage en bestel jouw deel van de kip of ga naar ‘bestel nu’ op het hok of naar ‘bestellen’ in de navigatie. Tussen bestellen en leveren zitten maximaal twee weken. We besteden veel tijd en moeite aan onze kip, zo slachten en verwerken we in alle rust en dat kost tijd. Bekijk ook het filmpje voor meer informatie.

Een Lot is een deel van de kippen, die klaar zijn om geslacht te worden. Een Lot bestaat uit 120 kippen. Dat betekent dat onze genummerde Lots bestaan uit 30 gelijke pakketten. Als de kippen zwaar genoeg zijn, worden ze door de boeren geselecteerd en dan verschijnen zij op onze website met een Lotnummer in het kippenhok om verkocht te worden. Als het hele Lot verkocht is worden de kippen pas geslacht!

Wat is de status van mijn bestelling?
Je krijgt drie e-mails van ons om op de hoogte te blijven over jouw kip.

  1. Als je kip is verkocht
  2. Wanneer je kip wordt geslacht en wordt uitgeleverd. Dan weet je dus je al exact op welke dag je pakket komt. T/m maandag 08.00 uur vòòr je afleverdag kan je nog wisselen van afleverdag of afleveradres.
  3. Een bezorgmail. De avond voor het pakket wordt geleverd verstuurt de transporteur een mail met het exacte aflevermoment, zo kan je zien hoe laat het pakket bezorgd gaat worden.

LET OP! Het is mogelijk dat één van deze mails in je spambox terecht komt. Deze mails worden automatisch gegenereerd en kunnen daardoor door je provider als spam worden gezien.

Transport van je pakket

Wij leveren met een leverancier die rijdt met gekoelde busjes. We leveren gratis in heel Nederland.

We leveren op;

Op vrijdag kan je kiezen tussen een ‘overdag’ en een ‘avond’ levering. We leveren niet op donderdag ‘overdag’. Op zaterdag leveren we maximaal tot 14.00 uur.

Let op! Zorg er alsjeblieft voor dat je op tijd thuis bent, om het vlees zelf in ontvangst te nemen op het door de vervoerder aangegeven tijdstip. Dit in verband met de kwetsbaarheid van het vlees voor temperatuurwisselingen.

Hoe kan ik wijzigingen in mijn bestelling doorgeven?
Op onze website kun je inloggen onder ‘mijn kip’ met de inloggegevens die je per e-mail hebt gekregen bij je bestelling. Als je nog niet eerder hebt besteld, kun je je registreren. Als je ingelogd bent, kun je jouw persoonlijke gegevens veranderen, zoals bijvoorbeeld je adres. Daarnaast kun je de gewenste afleverdag aanpassen. Je kunt wijzigingen doorvoeren t/m de maandag voor aflevering vóór 08.00 uur.

2. Het pakket

Wat vind ik allemaal in mijn pakket?
Deze informatie vind je overzichtelijk op onze vleespakket inhoud pagina.

Hoeveel kost het kippenpakket?
Een pakket van koopeenkip.nl kost € 79,95!  Een pakket bestaat uit 4 kippen en één hele kip. Vier biologische kippen, die zijn verwerkt tot de verschillende producten, zoals hierboven in de inhoud staat en de één hele kip zit er in zijn geheel bij. Met z’n tweeën haal je er makkelijk 18 maaltijden uit, dat is rond de € 2,20 per maaltijd per persoon. Lekker en eerlijk online vlees bestellen dus.

Hoe lang doe ik met mijn pakket?
Wanneer jouw vriezer weer leeg is, hangt uiteraard af van het aantal mensen waarmee je het pakket opeet en hoe vaak je kip eet. Maar over het algemeen gaat het pakket dik twee maanden mee. Op de achterkant van de flyer in je pakket staat een afschraplijst, hiermee kan je bijhouden hoeveel er nog in je vriezer zit.

Kan ik meer dan 1 pakket tegelijk bestellen?
Je kunt zoveel pakketten kip bestellen als je wilt. Tip: je kunt ook een pakket van koopeenkoe én een pakket van koopeenvarken bestellen.

Kan ik mijn pakket ook voor 1 persoon gebruiken?
Het pakket wordt aangeleverd met verpakkingen voor 2 tot 4 personen. De meeste stukken vlees kun je desgewenst ook opnieuw verpakken en voor 1 portie invriezen. Ook kun je, als je voor 1 persoon wil koken, het tweede stuk kip dat je niet direct gebruikt nog in de koelkast bewaren voor een later moment. Tip: heb je een heerlijk gerecht gemaakt en heb je nog over? Vries deze portie dan gewoon in, dan kun je er later nog van genieten.

Kan ik stukken vlees bijbestellen?
Bij ons kun je geen losse stukken kip bijbestellen, omdat we alle kippen compleet verwerken. Je kunt wel specifieke stukken vlees bestellen via Lindenhoff Online (lindenhoff.nl); zij verkopen o.a. vlees van dezelfde boerderij van zeer goede kwaliteit.

Hoe ziet mijn pakket eruit?
Al het vlees wordt geseald voor twee porties, en vers en gekoeld in een doos bij je afgeleverd. Bewaar het vlees na levering in de vriezer voor een langere houdbaarheid. De stukken die je meteen wil eten, bewaar je in de koelkast. Zo kun je dezelfde dag nog het lekkerste kip eten!

Verpakking en bewaren
Na ontvangst kun je het verse vlees 5 dagen bewaren in de koelkast. Als je het vlees invriest, kun je er nog veel langer van genieten. Je kunt het vlees uit je pakket wel één jaar lang in de vriezer bewaren. Elk afzonderlijk pakje vlees heeft een sticker met daarop de inhoud en verder alle relevante informatie over de kip. De stickers op de kip vermelden ook de uiterste houdbaarheidsdatum van jouw vlees, zowel voor het bewaren in de koelkast na ontvangst, als voor het bewaren in de vriezer. Als je het vlees ontdooit, kun je het afgesloten een paar dagen in de koelkast bewaren. Tip: Je kunt natuurlijk ook gewoon een portie eten die over is na een heerlijk maal invriezen voor een later moment.

Past mijn pakket in de vriezer?
In een normale vriezer die je bij elke witgoedwinkel kunt kopen, past het vlees in 1 lade (46cm x 30cm x 10cm), omdat het heel efficiënt is ingepakt. De stukken kip hebben een stickers met daarop de inhoud van het pakket en informatie over het invriezen en bewaren, zo zie je snel wat je wil ontdooien om vanavond op te eten.

Gaat de kwaliteit van het vlees niet achteruit als ik het invries?
We pakken het dusdanig goed in zonder zuurstof toe te laten. Niet onbelangrijk is om het vlees op de juiste manier te te ontdooien. Zie hieronder.

Allergie-informatie?
Wij gebruiken geen e-nummers, suiker, bindmiddelen of andere middelen die niets met vlees te maken hebben. Al het vlees is glutenvrij, maar het is wel geproduceerd in een ruimte waar op andere tijden ook gluten worden gebruikt in de productie. Verder is al ons vlees 100% lactosevrij en biologisch gecertificeerd!

Hoe kan ik het vlees het beste ontdooien?
Het beste is om het vlees een dag van tevoren uit de vriezer te halen en in de koelkast te leggen, zodat het rustig kan ontdooien. Er kan water van het pakje smelten, dus het is verstandig om het vlees op een bord of schaal te leggen. Heb je haast en wil je het vlees snel ontdooien, leg dan de bevroren producten in gesloten verpakking in een bak met koud water. Binnen 10 -15 minuten is het volledig ontdooid, zonder verlies van kwaliteit.

Ontdooi het vlees liever niet in de magnetron, want daar wordt het vlees taai van!

3. De kippen van koopeenkip.nl

Waar komt het vlees van mijn kippen vandaan?
De kippen groeien op op de volledig gecertificeerde boerderij van Bart Kok in Lelystad, in de uitgestrekte polders. Zij werken al 25 jaar biologisch. Ze eten een mix van mais en tarwe. Dit voer wordt natuurlijk bemest zonder gebruik van kunstmest. Feitelijk kan het niet veel puurder worden dan dit.

Is het nog mogelijk om leghanen te bestellen?
Het is (tijdelijk) niet meer mogelijk om leghanen te bestellen. Helaas kunnen we de hanen niet meer afnemen bij onze leghanen boer. We hebben daarom nu (ook na veel vraag van klanten) een hele kip toegevoegd aan het pakket! Bestel dus nu naast 4 uitgesneden kippen ook één hele kip. Heerlijk voor in de oven, en natuurlijk 100% biologisch.

Hoe gaat het slachten?
De biologische kippen worden geslacht door Esbro in Wehl. Het slachten van de kippen gaat geheel volgens de Welzijnsverordening Dieren van het ministerie van economische Zaken, directoraat Landbouw & Visserij.

De bio kippen worden apart van de ‘reguliere’ kippen geslacht. Ze worden twee keer per week als eerste in een schone en gecontroleerde slachterij geslacht. Het proces gaat zo rustig mogelijk. Eerst worden ze met de hand gevangen op de boerderij en in speciale hokken geplaatst. Dan worden ze vervoerd naar de slachterij. Daar worden ze langzaam met gas verdoofd in kleine groepjes en vervolgens geslacht. Dit proces is door de dierenbescherming als meest beschaafde en toepasbare manier van verdoven en slachten aangemerkt. Het proces bij bio kippen staat dus helemaal los van de reguliere kippen en er wordt zeer streng op toe gezien dat er geen inmenging met andere, niet bio kippen, is.

Antibiotica wordt alleen toegediend als de dieren ziek zijn, dus niet preventief.

Hoeveel pakketten gaan er uit 1 Lot?
Een Lot is een deel van de kippen, die klaar zijn om geslacht te worden. Een Lot bestaat uit 120 kippen. Dat betekent dat onze genummerde Lots bestaan uit 30 gelijke pakketten. Als de kippen zwaar genoeg zijn, worden ze door de boeren geselecteerd en dan verschijnen zij op onze website met een Lotnummer in het kippenhok om verkocht te worden. Als het hele Lot verkocht is worden de kippen pas geslacht!

Hoe weet ik zeker dat dit vlees van de kip komt die ik heb besteld?
Je bestelt een pakket van het Lot met een bepaald nummer. Dat nummer refereert aan dat Lot met kippen wat je hebt gekocht. In onze e-mails en in je account op de website kun je dit Lotnummer altijd terug vinden. Met het verwerken worden de pakketten per Lot geproduceerd. Thuis kun jij op de doos het nummer van jouw Lot terugvinden.

Waarom kan ik niet alleen de delen bestellen die ik lekker vind?
Wij vinden het belangrijk dat alles van de kippen wordt verwerkt en er niets wordt verspild. Daarom verwerken we al het vlees in jouw pakket. Elk pakket bevat dezelfde stukken vlees en is op dezelfde manier opgebouwd. Daarmee kunnen we voorkomen dat er vlees verloren gaat of verkeerd wordt verwerkt.

Worden echt alle delen van de kip gebruikt?
Echt alles van de kippen wordt gebruikt, althans wat we kunnen en mogen gebruiken. De kip wordt verwerkt van snavel tot bil. Van de botten trekken we bouillon en fond. De niertjes, maagjes, hartjes en nekjes worden door Poelier Pieter van Meel verwerkt evenals de bouillon en fond. De snavels, poten, lellen, kammen en veren worden opgehaald door de afvalverwerking. Die moeten wettelijk vernietigd worden en worden afgevoerd door de slachter. Alle andere stukken, de lekkerste delen, zitten in jouw pakket verwerkt.

Hoe worden de boerderijen geselecteerd waar koopeenkip.nl mee samenwerkt?
De leveranciers kunnen gecontroleerd het beste vlees leveren en zijn door hun manier van werken het meest diervriendelijke wat er in Nederland te vinden is.

Is het vlees biologisch?
koopeenkip biologisch certificaat logoJa, de kippen leven op een volledig bio gecertificeerde boerderij, ze eten gecertificeerd voer en hebben zelfs nog meer ruimte dan de biologische regels voorschrijven. Dus alles is biologisch; deze site, de transporteurs, de slachters en inpakkers. Daarmee is de cirkel rond.

Kunnen de kippen buiten lopen?
Het hele jaar kunnen de kippen naar buiten en hebben ze de mogelijkheid om naar binnen te gaan in de ruime stallen. In het filmpje op de homepage kun je een kijkje nemen in de leefomgeving van de kip. Overigens vinden ze het in de winter bijzonder prettig om lekker warm bij elkaar te zitten in hun hok. Ze houden ook niet zo van de kou. In het voorjaar, zomer en nazomer zijn ze grotendeels van de tijd buiten om te scharrelen en pikken tussen het gras om de zaden ertussenuit te eten.

4. Contactformulier