Eet minder en beter vlees

Biologische kippenvlees-pakketten van de boer, bij jou bezorgd.

Crowdbutching of crowdbutchering

Samen met anderen kip kopen in plaats van een stukje van een bedrijf. Dat is wat we Crowdbutching / crowdbutchering noemen en dat is een samentrekking van Crowdfunding en van Butching, het Engelse woord voor slager. Om online biologische kip te kunnen kopen en om mogelijk te maken hebben wij crowdbutching ontworpen. Crowdbutchering is op een andere manier vlees kopen die ervoor zorgt dat de kippen helemaal, van snavel tot staart, worden gebruikt en die er voor zorgt dat er niets van het mooie dier verloren gaat.

Hoe werkt het?

Elke dag hebben we 1 of twee nieuwe lots vol met kippen die we publiceren op de site. Als iemand dan een pakket van koopeenkip.nl heeft gekocht loopt de kip ongeveer 3% voller. Als de kip op 100% procent staat is ie helemaal verkocht en kan de kip naar de slachter. Daarna pakken we het mooi in en vervolgens zorgen we ervoor dat jouw deel van de kip gekoeld wordt thuisbezorgd.

Wat is crowdbutching?

Je koopt met online vrienden en onbekenden een deel van jouw lot vol met kippen en als het vlees helemaal is verkocht en de kip op de site op 100% staat wordt de kip pas geslacht. Er gaat helemaal niets verloren. Samen een kip slachten dus. Crowdbutching is een poging om vlees goed en traceerbaar voor iedereen te maken. Wij willen goed vlees verkopen wat traceerbaar is en waarvan je weet wat er mee is gebeurd. Crowdbutchering is ideaal daarvoor.

Rust en slachten!

De bio kippen worden apart van de ‘reguliere’ kippen geslacht. Ze worden twee keer per week als eerste in een schone en gecontroleerde slachterij geslacht. Het proces gaat zo rustig mogelijk. Eerst worden ze met de hand gevangen op de boerderij en in speciale hokken geplaatst. Dan worden ze vervoerd naar de slachterij. Daar worden ze langzaam met gas verdoofd in kleine groepjes en vervolgens geslacht. Dit proces is door de dierenbescherming als meest beschaafde en toepasbare manier van verdoven en slachten aangemerkt. Het proces bij bio kippen staat dus helemaal los van de reguliere kippen en er wordt zeer streng op toe gezien dat er geen inmenging met andere, niet bio kippen, is. Crowdbutchering is de nieuwe manier van online vlees bestellen!


BESTEL HIER JOUW KIPPEN PAKKET

Biologische kip bestellen
100%
BIO KIPPEN

€69,95 (4,5 KG) | €84,95 (6,0 KG)

Koop samen met anderen een deel van dit kippenlot en ontvang jouw vleespakket met 4 of 5 kippen over ongeveer 2 weken.

Bestel Bio Kippen Pakket

Zo werkt het!


Waarom Koopeenkip.nl?

Bekijk ook onze andere dieren!