Eet minder en beter vlees

Biologische kippenvlees-pakketten van de boer, bij jou bezorgd.

Antibioticavrije kip kopen, wat betekent dat?

Antibiotica mogen niet preventief verstrekt worden. Alleen als het vanuit het oogpunt van dierenwelzijn nodig is, kan de behandelend dierenarts antibiotica voorschrijven. In de praktijk komt dit vrijwel nooit voor, omdat de dieren goed in hun kippenvel zitten zijn ze gegarandeerd antibioticavrije kip.

Werking van anitbiotica

Hoe werken antibiotica eigenlijk; antibiotica zijn stoffen die bacteriën in hun groei remmen of zelfs doden. Ze hebben een specifieke werking (selectief toxisch), ze werken wel tegen de bacterie die bestreden moet worden maar niet tegen de zieke gastheer en zijn hierdoor als geneesmiddel te gebruiken. Let op! Ze werken niet tegen virussen : dus griep en verkoudheid en alle andere virusziektes zijn niet met antibiotica te bestrijden.

Anitbiotica

De laatste jaren ontstaan er steeds meer resistente bacteriën, waardoor antibiotica hun onschatbaar waarde als geneesmiddel dreigen te verliezen! We moeten antibiotica daarom zo zuinig mogelijk gebruiken. Daarom moeten we er ook voor zorgen dat de (dierlijke) producten die we eten niet overmatig met antibiotica worden behandeld om inderdaad ervoor te zorgen dat we niet teveel antibiotica binnen krijgen, terwijl we dat niet echt nodig hebben. Zo kunnen we ervoor zorgen dat we niet resistent raken en als we dan echt ziek worden, dat dan de reguliere antibiotica niet meer werken.

Koopeenkip.NL

De biologische kippenvlees pakketten die je kan kopen van koopeenkip.nl komen van bedrijven waar uiteraard niet preventief wordt gespoten. Sterker nog de bedrijven waar koopeenkip.nl mee samen werkt zijn al 25 jaar volledig vrij van medicijnen. Al 25 jaar antibioticavrije kip. Dat is echt een prestatie. Dat zegt dat de kippen op een normale manier kunnen groeien, in alle rust en met de aandacht die ze nodig hebben. Het voer dat ze eten is van dusdanige kwaliteit dat ze ook, naast water, een flinke hap zuurstof en flink wat ruimte, niets meer nodig hebben om gezond te blijven. Conclusie? Antibioticavrije kip kopen kan dus echt nog in deze tijd.


BESTEL HIER JOUW KIPPEN PAKKET

Biologische kip bestellen
100%
BIO KIPPEN

€69,95 (4,5 KG) | €84,95 (6,0 KG)

Koop samen met anderen een deel van dit kippenlot en ontvang jouw vleespakket met 4 of 5 kippen over ongeveer 2 weken.

Bestel Bio Kippen Pakket

Zo werkt het!


Waarom Koopeenkip.nl?

Bekijk ook onze andere dieren!