kippen in de wei

Nooit meer plofkip

Want een biologische kip is veel lekkerder en beter voor het dier

De plofkip, ooit bedacht als oplossing om de grote vraag naar kippenvlees bij te benen. Het zijn vleeskuikens die in een aantal weken zo erg worden vetgemest dat ze niet meer op hun pootjes kunnen staan. Die niet buiten komen, geen ruimte hebben om te lopen en in hun eigen poep moeten staan. Hoewel Nederland grote sprongen maakt in het verbeteren van de leefomstandigheden van de kip, zijn er nog steeds veel plofkippen.

Een plofkip leeft slechts 6 weken, heeft last van zweren onder pootjes en moet in de laatste week moeite doen om nog te blijven staan. Het dier staat in een stal waar het licht 24 uur per dag aan staat, waardoor het geen besef meer heeft van dag en nacht. De voeding van de kip bestaat voor 20% uit proteïne waardoor de groei razendsnel gaat.

Biologische kip

Een biologische kip komt buiten en heeft drie keer zoveel leefruimte dan een plofkip. Het licht in de stal staat alleen overdag aan en de kippen krijgen gevarieerd voer. Een biologische kip leeft twee keer langer dan een plofkip. Naast de voordelen voor het dier zijn onze biologische kippen ook nog eens superlekker. Door de gevarieerde voeding krijgt het vlees een heerlijke smaak. Door de snelle groei van een plofkip kan het vlees erg hard worden, bij een biologische kip is dit niet het geval. Stevig en smaakvol vlees komt van biologische kippen!

Duurzame kip

Omdat kipfilet het populairste deel is van de kip, worden veel kippen slechts voor dit deel geslacht. De filets zijn maar 20 procent van de kip, veel vlees gaat dus verloren. Aan deze verspilling moet een einde komen, vinden wij van Koopeenkip.nl. Daarom verkopen wij het kippenvlees in een vleespakket, je krijgt al het vlees van de kip. Of, beter gezegd, al het vlees van 4 kippen. Op deze manier verkopen wij op een duurzame manier. Onze boeren zijn op de boerderij ook bezig met duurzaamheid en geven de kippen geen antibiotica of hormonen. Omdat je bij Koopeenkip.nl rechtstreeks bij de boer bestelt, is er minder transport nodig. Duurzaam, biologisch en heerlijk vlees als resultaat.

KIES JOUW KIPPEN PAKKET

Op Koopeenkip.nl koop je een kop-tot-staart vleespakket, direct bij de boer. In de pakketten vind je al het vlees van de kip, van filets tot karbonade. Wil je ook een hele kip in je pakket? Dat kan! Zet hele kip 'aan'. Je koopt een lot kippen met ±30 anderen kopers.

Pas als het hele kippenlot verkocht is, worden de kippen geslacht en wordt het pakket gekoeld bij je thuisbezorgd. Bestel direct zodat je binnenkort heerlijk kippenvlees in huis hebt van goed gehouden kippen!


Bekijk pakketten
LOT 1508
0%
100%

Kip Pakket Bio

  • 7 heerlijke producten
  • Van alles wat
  • Pakketten van 4,5 KG of 6,0 KG
€74,95 Bekijk Bio Kip Pakket

Tijdelijke Special

LOT 1508
0%
100%

Kemper Kip Pakket Bio

  • 7 heerlijke producten
  • Tijdelijk beschikbaar
  • Pakketten van 4,5 KG of 6,0 KG
€84,95 Bekijk Kemperhoen Pakket